Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 20 september 2021
Snel naar:

De Ruimte - Talkshow

12 oktober
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • di 12 oktober 20:00 - 21:00 uur

Een nieuw programma in Het Cultuurgebouw: talkshow De Ruimte. Gesprekken over actuele, urgente, lokale en culturele onderwerpen.

In de eerste aflevering staat het thema 'Worden wat je Wil' centraal.

Kun je in Nederland worden wat je wil? Is worden wat je wil een illusie en helaas niet voor iedereen weggelegd? Wat is de taak van maatschappij en politiek hierin? De serie Klassen liet Nederland niet onberoerd. Is het onderwijs in staat om het verschil te maken? Het onlangs verschenen SER Rapport Gelijke kansen in het onderwijs signaleert dat de kwaliteit van het basis- en voortgezet onderwijs onvoldoende is. Te hoge werkdruk, grote klassen, lerarentekorten, om maar wat oorzaken te noemen. Beter onderwijs geeft kinderen gelijke kansen concludeert de SER. Of is de plek waar je wieg staat nog steeds bepalend voor de kansen die je krijgt in je leven?

Moderator Sandra Rottenberg ontvangt schrijver Murat Isik, Marjolein Steffens Wethouder Onderwijs Haarlemmermeer, een auteur van het SER Rapport, leerkrachten en docenten werkzaam in het primair en voortgezet onderwijs Haarlemmermeer en  Maxe de Rijk, docent VMBO kansklas Amsterdam.

De kersverse polderdichter Demi Baltus schrijft speciaal voor de avond een nieuw gedicht.