Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: donderdag 28 oktober 2021
Snel naar:

De Magie van Tuinieren

  • wo 10 november 20:00 uur

Extra informatie
  • De ARK, Kerkelijk Centrum. Muiderbos 36, 2134 SR Hoofddorp

Groei&Bloei afdeling Haarlemmermeer organiseert een presentatie over het boek "De Magie van Tuinieren" door de schrijver Wim Paul van der Ploeg

De presentatie is een aanrader voor iedereen met een warm hart voor tuinieren.

In deze presentatie neemt Wim Paul je mee op een reis door je tuin en tegelijkertijd een reis door je leven. De presentatie is een uitnodiging om je eigen tuin, het werk dat je doet in de tuin en zelfs de tuinplanten door een andere bril te bekijken. Aan de hand van zijn ervaringen en foto’s vertelt Wim Paul over tuinen en planten in binnen- en buitenland.

Wim Paul laat je stilstaan bij energetisch tuinieren, vormgeving, sfeer, creativiteit en een filosofische benadering. De tuin en het tuinieren als spiegel voor je leven.

Ook de praktische kant van tuinieren wordt belicht. Hij toont de verandering van een tuin die hij zelf heeft uitgevoerd en neemt je mee in het proces van de beginsituatie naar het eindresultaat. Met niet alleen een verandering van het beeld, maar ook van de beleving.

Wat je hoort en ziet tijdens de presentatie zal je vast ideeën brengen die je in je eigen tuin kunt toepassen. Dat is het mooie van tuinieren. Er is meer mogelijk dan je op voorhand zou denken. Door dynamiek zijn er voortdurend veranderingen in de tuin. Daardoor is er altijd iets dat je kunt doen zodat je nog meer van je eigen tuin kunt genieten. Met de bedoeling meer ‘magie’ in je eigen tuin toe te passen en te ervaren, en je leven rijker te maken.

Het is een lezing met momenten voor actieve deelname door de aanwezigen.

Wim Paul is hovenier en woont in Arnhem, hij is gespecialiseerd in energetisch tuinieren. Zijn werk is zijn hobby en het geeft hem veel voldoening het plezier in tuinieren aan andere liefhebbers over te dragen.

In 2017 is zijn eerste boek, De magie van tuinieren, verschenen.