Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: maandag 16 mei 2022
Snel naar:

Theater Mucato - Alice

21 mei
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • za 21 mei 20:30 - 21:30 uur

Na het absurdistische stuk ‘De Jossen’ van Tom Lanoye in 2019 en de voorstellling ‘U bent welkom hier’ in 2021, komt theater Mucato in 2022 met de uitgestelde voorstelling: ‘Alice in wond wond wonderland’. 

Grootgefokt en kleingehouden in een konijnenhol vol verderfelijke randfiguren, waar logica en veiligheid een vroege dood stierven, doet Alice een dappere poging om in of juist uit Wonderland te geraken. Dat kan alleen via een wond ontdekt ze.

Ze wil weg weet ze. Waarheen kan haar niet schelen. Dus maakt het ook niet uit welke kant ze op gaat toch? Als ze maar lang genoeg doorloopt. In tegenstelling tot de tijd die juist tot stilstand kwam.

Via het verhaal van Alice duikt Theatergroep Mucato ondergronds. Recht in het hol van de leeuw. De leeuw die een Wit Konijn is. Een Wit Konijn dat De Vader blijkt te zijn. Vader Fritzl, die 24 jaar lang zijn dochter Elisabeth in een Oostenrijkse kelder gevangen wist te houden. Gevangen in stilstaande tijd om nooit volwassen te worden.

“Vind je me een lekker wijf, papa?”, vraagt Alice, die haar kans grijpt nu ze eindelijk de mogelijkheid heeft om haar verhaal te delen.