Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: donderdag 28 oktober 2021
Snel naar:

Film: De Slag Om De Schelde

26 november
Harmonieplein 2 2151 AL Nieuw-Vennep
+31 (023) 566 95 65
  • vr 26 november 20:00 uur

Drie jonge personages ervaren ieder op hun eigen manier oorlog en vrijheid tijdens een van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. 

November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa.

Regie: Matthijs van Heijningen

Kijkwijzer: 16 jaar - geweld - angst 

De Volkskrant: "De slag om de Schelde is een film voor het serietijdperk: razendsnel verteld en vol met cliffhangers"

LET OP Coronabewijs: Het coronabewijs is verplicht (vanaf 13 jaar) tot in ieder geval eind oktober 2021 en kan je aantonen met:
- Vaccinatiebewijs (QR-code in de CoronaCheck-app of via coronacheck.nl)
- Herstelbewijs: bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona (QR-code in de CoronaCheck-app of via coronacheck.nl).
-Testbewijs via testenvoortoegang.nl (een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de voorstelling).

Aan de deur wordt de QR-code gecheckt samen met je identiteitsbewijs. Je hebt altijd het recht om je ticket te annuleren en je geld terug of tegoedbon te vragen (tot 48 uur voor aanvang voorstelling).