Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: woensdag 8 december 2021
Snel naar:

Nader belicht

t/m 18 december
Wilsonstraat 61 2131 PM Hoofddorp
+31 (023) 562 38 58
  • iedere vrijdag en zaterdag - 10.00 tot 17.00 uur in de periode t/m 18 december
    De eerstvolgende activiteit is vrijdag 10 december 2021 om 10:00 uur.
  • za 23 oktober 10:00 - 17:00 uur

Extra informatie
  • Midden in een woonwijk; gratis parkeren

Van zaterdag 23 oktober tot en met 18 december is in Galerie de Tuinkamer in Hoofddorp de expositie Nader belicht te zien, met werk van het kunstenaarsduo Conny Lahnstein (paper-art) en Elbert Gonggrijp (poëzie). Dit werk is speciaal voor Galerie de Tuinkamer gemaakt net als de poëzie – paperart bundel “Nader belicht”. Samen met het werk van Ilse Vorstenbosch (beelden) laat Galerie de Tuinkamer opnieuw zien dat het zich kan meten met gerenommeerde galerieën. De expositie Nader belicht stemt tot nadenken over emoties en vergankelijkheid. De expositie wordt op vrijdag 22 oktober geopend door Jos van Hest, poëziedocent en presentator.

Kunstenaarsduo Conny Lahnstein en Elbert Gonggrijp
In 1871 verbleef Claude Monet vier maanden in Zaandam. Hij was lyrisch over de steeds veranderende Hollandse luchten. Met dit gegeven in zijn achterhoofd maakte Elbert op één dag twaalf gedichten bij de steeds veranderende kleuren van de lucht. Zo ontstonden de gedichten met titels als ceruleum, kobalt, anthraciet en andere kleuren. Het idee om deze gedichten te combineren met paper-art kunstwerken bestond al langer bij het paar maar de uitnodiging van Galerie de Tuinkamer op een moment dat Corona alles en iedereen in zijn greep had was de directe aanleiding om dit idee te verwezenlijken. Eén paper-art werk was al klaar maar om in deze moeilijke tijd nog elf andere werken te maken was een enorme prestatie. Alle prachtig gedetailleerde paper-art kunstwerken van Conny en de bijbehorende gedichten pareltjes van Elbert zijn gebundeld onder de titel “Nader belicht”. Deze bundel is speciaal voor de expositie in Galerie de Tuinkamer samengesteld en wordt op 22 oktober tijdens de opening gepresenteerd.

Ilse Vorstenbosch
Deze Hoofddorpse kunstenares exposeert bij toonaangevende galerieën en wordt veel gevraagd. Haar werk is ook te zien tijdens de Nationale Kunstdagen in Gorinchem. Zij is heel blij met de mogelijkheid om haar werk nu voor het eerst ook in Hoofddorp te tonen. Ilse is gefascineerd door de vergankelijkheid van alles wat leeft. Volgens haar lijkt de wereld van morgen in niets op die van gisteren, alles is in beweging en verandert voortdurend. Het is een oneindig proces, een proces dat door ons mensen hooguit versneld of vertraagd kan worden, maar nooit gestopt. Een boeiend thema dat zich aandient in alle geledingen van ons bestaan. Dit thema van vergankelijkheid manifesteert zich in haar beelden door de kwetsbaarheid die ze uitstralen. De keuze van bijzondere materialen en natuurlijke kleuren vormen het fundament voor een openheid en lichtheid waarmee zij haar beelden laat spreken. Haar werk heeft altijd iets aparts waardoor mensen het mooi vinden. Kortom, haar werk verdient het om ook “nader belicht” te worden.