Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: woensdag 8 december 2021
Snel naar:

Film: The French Dispatch *****

12 december
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • zo 12 december 12:00 - 14:01 uur

Een hommage aan Frankrijk en aan the New Yorker. Bewonderenswaardig. 

The French Dispatch is de nieuwe film van Wes Anderson. Traditiegetrouw met een enorme sterrencast: Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray en Owen Wilson zijn allemaal te zien in The French Dispatch.

The French Dispatch is een anthologiefilm, die het reilen en zeilen van een fictief weekblad volgt. De film volgt de redactie, journalisten en verhalen van The French Dispatch, de Franse afdeling van het Amerikaans tijdschrift Liberty, Kansas Evening Sun. Het tijdschrift, de journalisten en verhalen die in de film aan bod komen, werden geïnspireerd door het Amerikaans tijdschrift The New Yorker.

Anderson is een groot bewonderaar van The New Yorker. Anderson ontdekte het tijdschrift in zijn middelbare schoolbibliotheek in Texas. Hij heeft later honderden ingebonden exemplaren verzameld. Zijn liefde voor het tijdschrift vormt de basis van The French Dispatch, een frisse en spectaculaire film.