Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: woensdag 8 december 2021
Snel naar:

Schuld of Onschuld

t/m 3 januari 2022
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • vr 26 november 10:00 - 17:25 uur

Een online rechtszaak met publieksjury: Een Midwinternachtsmoord


Na het succes van Schuld of Onschuld - De Kerstmoord en De Droommoord, lanceert Korthals Stuurman Theaterproducties opnieuw een nieuwe, theatrale online rechtszaak.

Op 27 december 2021 start het Midwinternachtsmoord-proces.

Jan Kooijman kruipt wederom in de rol van advocaat van de verdachte, Louise Korthals staat opnieuw tegenover hem als Officier van Justitie en bekende acteurs, waaronder André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Kees Hulst, Patrick Nederkoorn, Ronald Snijders, Randy Fokke en Renée Soutendijk, nemen de rollen van de verdachten en getuigen op zich.

    • Deelnemers krijgen toegang tot het inloggedeelte van de site www.schuldofonschuld.nl en zien daar per procesdag vele filmpjes en bewijsstukken. Iedere dag eindigt met een overzicht van alle filmpjes achter elkaar, die op de site te bekijken blijven. Het is dus niet noodzakelijk het proces real time te volgen. Nadat gedurende vijf dagen iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en de slotpleidooien zijn vertoond, mag de deelnemer bepalen of de verdachte schuldig of onschuldig is. ​Vervolgens wordt bekend wat de meerderheid van de deelnemers heeft gestemd. Na de uitspraak volgt een korte speelfilm waarin te zien is wat er daadwerkelijk gebeurde. Het is zowel mogelijk om een ticket voor jezelf te kopen of een ticket voor jezelf in combinatie met ticket(s) om cadeau te doen. Oftewel: een geweldig cadeau voor in de zak of onder de boom