Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zondag 23 januari 2022
Snel naar:

Jacobien Rozemond & Reneé Bekkers

6 maart
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • zo 6 maart 14:00 - 15:00 uur

Deze voorstelling is verplaatst van 19 dec 2021 naar 6 mrt 2022. Ticketkopers hebben op 4 jan 2022 bericht ontvangen per mail.


In 2017 ontmoette Jacobien accordeoniste Renée Bekkers, bekend van het ensemble Toeac. Jacobien en Renée soleerden beide in een tournee met 'Vivaldi Code Rood', een muziektheatervoorstelling opgezet door en uitgevoerd met altvioliste Esther Apituley.

Renée en Jacobien hadden meteen een klik en na het project besloten zij samen een duo te vormen. Inmiddels hebben zij opgetreden in vele kamermuziekseries, het Kamermuziekfestival Zoom! en het Festival van Vlaanderen waar zij met groot enthousiasme door het publiek werden ontvangen.

Weinig woorden kunnen soms veel zeggen. Vocalise oftewel Vox is een gedicht dat is opgebouwd uit één of twee klinkers. In deze gedichten staat de klank centraal: het woord gaat hier haar primaire functie van communicatiemiddel voorbij en wordt wendbaar, associatief en puur klankmateriaal.
Wie in dergelijke gedichten op zoek gaat naar een eenduidige betekenis, komt dan ook gauw op een dwaalspoor terecht.

Het programma Vox van Rozemond & Bekkers is geïnspireerd op dit gegeven; waar enerzijds de stem letterlijk zal worden ingezet, hebben de composities ook veelal een link met de menselijk stem. Een groot deel van de composities hebben een Joodse achtergrond. Het programma omvat Rachmaninovs Vocalise, Sonate in A van Handel, Canciones Populares van De Falla, Wiegenlied uit de Jiddische Kantate van Ivan Fischer, Ave Maria van de Joodse componist Efraïm Podgaits en een deel van De Profundis van Gubaidulina. Het duo zorgt bij deze rijke schakering aan composities voor een perfecte balans tussen klassiek en innovatie.