Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: dinsdag 17 mei 2022
Snel naar:

Internationale Dansensemble Paloina

22 mei
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • zo 22 mei 14:30 - 15:30 uur

Internationaal Dansensemble Paloina uit Amsterdam bestaat 50 jaar! Uniek in ons land. Een mijlpaal. In de jubileumvoorstelling neemt Paloina  u mee op reis dwars door Europa.

De reis begint in Ierland waar 16 danseressen met ingewikkelde figuren een prachtig lijnenspel neerzetten. Via Nederland, Slowakije en Hongarije trekt de groep verder naar Oost-Europa om te eindigen in de Kaukasus.

Deze theatervoorstelling wordt begeleid door de muzikanten van het Paloina-orkest o.l.v. Helene Egberts.

In authentieke kostuums laat Paloina u de veelzijdigheid van folkloristische dans en cultuur in Europa zien. Met dans, muziek en zang is de voorstelling een afwisselende en veelkleurige show die met enthousiasme en ervaring op het podium gebracht zal worden.

De artistieke leiding is in handen van Dominike Karantzounis en Lynda Hoekstra.
Onder het thema: ‘onze culturele gasten’ biedt De Meerse de mogelijkheid aan gezelschappen en verenigingen om gebruik te maken van haar zalen. De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk. Deze voorstellingen maken geen deel uit van de reguliere programmering. De Meerse is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of kwaliteit van de voorstellingen.