Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: dinsdag 17 mei 2022
Snel naar:

WACHTSTAND // SOPHIE VAN BROEKHOVEN & SJAAK VAN BROEKHOVEN

21 + 22 mei
Rijnlanderweg 989 2132 ML Hoofddorp
  • za 21 mei 14:00 - 17:00 uur

Extra informatie
  • De Batterij aan den Sloterweg ligt aan de Geniedijk in Hoofddorp. Verderop op de Geniedijk zijn ook ateliers geopend voor publiek

  • op zaterdag 21 mei van 15.00 uur tot 16:30 uur en zondag 22 mei van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Geïnspireerd op de locatie van De Batterij aan den Sloterweg tonen beeldend kunstenaar Sjaak van Broekhoven en theatermaker Sophie van Broekhoven de multidisciplinaire installatie WACHTSTAND. Vier maanden lang werkten broer en zus in De Batterij aan den Sloterweg. Deze residentie periode wordt afgesloten met een vertoning op zaterdag 21 en zondag 22 mei.

WACHTSTAND is een multidisciplinaire installatie. Het vertrekpunt is het wachten, de verveling, maar ook de waakzaamheid. In afwachting zijn van iets wat gaat komen, of misschien ook niet. Het publiek ziet zeven korte scènes. Het totaal werkt als een absurde machine waar steeds een stukje van te zien is. Alles heeft samenhang maar het uiteindelijke verhaal bepaalt de bezoeker.

Sjaak van Broekhoven en Sophie van Broekhoven zijn broer en zus. Een jaar geleden zaten ze in een café in Rotterdam, Sjaak studeerde toen af. Tot die tijd hadden ze eigenlijk nooit gepraat over het werk dat ze maakten. Gaandeweg het gesprek kwamen ze erachter hoeveel ze gemeen hebben in wat ze maken en hoe ze werken. Het idee ontstond om samen een project te starten om te zien waar ze elkaar kunnen vinden en kunnen uitdagen.

Bij GinDs startten ze een vormonderzoek waarin ze het beeldende en het theatrale samen voegen tot een nieuw soort performance. Ze gebruikten deze tijd en ruimte om zelf weer op nieuwe sporen te komen en elkaar uit te dagen.

U bent van harte uitgenodigd voor WACHTSTAND. De multidisciplinaire installatie van Sophie en Sjaak van Broekhoven is te bezichtigen op zaterdag 21 mei van 15.00 uur tot 16:30 uur en zondag 22 mei van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Open Ateliers
De kunstenaarsateliers verder op de Geniedijk zijn dit weekend ook geopend van 14.00 tot 17.00 uur.