Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: dinsdag 17 mei 2022
Snel naar:

Nederland Leest: Boekenborrel Vluchthaven van Anne van den Dool

In deze lezing neemt schrijver Anne van den Dool je mee op de autobiografische reis van het schrijfproces van Vluchthaven. Wat betekent het om de werkelijkheid om te zetten naar een roman? Wat vertelt dit verhaal ons over onze relatie met voormalig Nederlands-Indië en onze eeuwige behoefte de wereld over te reizen? Vol openheid geeft Anne van den Dool een inkijkje in het autobiografische schrijverschap.

Over Vluchthaven
Wanneer de Indonesische echtgenoot van haar grootmoeder overlijdt, reist Hannah af naar zijn geboorteland. Niet alleen om zijn as uit te strooien, maar ook om beter te begrijpen wie deze getraumatiseerde man was. Was hij echt liever daar dan hier, liever dood dan in leven? Zo onderneemt Hannah een eenzame zoektocht naar geluk, die vele vormen aanneemt, en die duidelijk maakt hoe we elkaar soms pas na de dood beter begrijpen.

Over Anne van den Dool

Anne van den Dool is tekstschrijver, auteur en cultureel journalist. Ze schrijft voor onder meer NRC Handelsblad, Het Financieel Dagblad, Libelle en vtwonen. Ook geeft ze regelmatig cursussen, workshops, lezingen en performances. Haar debuutroman Achterland verscheen in 2014 bij Querido; haar tweede boek, Vluchthaven, verscheen in augustus 2020. Haar gedichten verschenen onder andere in Tirade, Poëziekrant en DW B. Ze werkt samen met culturele partners als Het Nationale Theater, We Are Public, CultuurWerkt!, museum Voorlinden, het Literatuurmuseum en de Koninklijke Bibliotheek.

Aanmelden
Meld je aan voor deze boekenborrel door een e-mail te sturen naar aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v. boekenborrel.