Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: woensdag 8 december 2021
Snel naar:

Ronald Smink

4 maart 2022
Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
+31 (023) 556 37 00
  • vr 4 maart 2022 20:30 - 23:03 uur

Bei sein ist mitmachen

Ronald Smink is een vlees geboren stripfiguur, met zijn absurde humor en zijn surrealistische kijk op de wereld is Bei sein ist mitmachen een voorstelling die geen moment verveelt.

In deze voorstelling krijg je een exclusief kijkje in het hoofd van deze bizarre Fries. Ronald ziet zijn eigen hoofd als een zolder waarop dozen liggen opgeslagen met absurde gedachten, herinneringen, angsten, dromen en recepten voor bami.

Een aantal jaar geleden is Ronald verhuist naar de Randstad. Hierdoor zijn er heel wat nieuwe dozen bij hem op zolder komen te staan. Ga mee met de ruimtereis door het hoofd van deze energieke cabaretier, langs Friese strippers, vrijgezelle vrouwen van boven de 30, opgezette dieren en nicotine Tukkers. Kortom Ronald's bizarre reis naar liefde en geluk.

Ronald heeft het Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen op Lowlands gespeeld en stond met zijn programma Out of the Box op Videoland.

Sinds 2018 is Ronald een van de vaste comedians van het Utrechts Comedy-collectief het Comedyhuis. Verder is Ronald oprichter van de Comedytunes Comedynights.

Leeuwarder Courant: "Naarmate Smink zich in zijn verhalen laat gaan ontstaan er absurdistische juweeltjes, als een bever roosterende indiaan op de ringweg van Antwerpen."