Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zondag 18 april 2021
Snel naar:

VVV Texel (Marketing)

Print

Beschrijving

VVV Texel is in 1898 opgericht. Eerst als vereniging, in 1986 is zij omgezet in een stichting. Haar voornaamste taken zijn het verschaffen van informatie aan gasten, de promotie en marketing van Texel als vakantie-eiland en het bieden van boekingsfaciliteiten voor logiesverstrekkers op Texel.

Stichting VVV Texel Promotie steunt op drie pijlers waarin alle Texelse belanghebbenden zijn vertegenwoordigd. De gemeente, de veerdienst TESO en het Texels Ondernemers Platform t.w. T.O.P. Met deze partijen worden steeds vierjarige contracten getekend voor hun promotionele bijdrage. Door deze in Nederland unieke constructie beschikt de stichting ieder jaar over een goed marketingbudget wat gebruikt wordt om reclame te maken voor Texel als vakantie-eiland.

Stichting VVV Texel Promotie heeft tevens een voorlichtende taak aan de bezoekers van het eiland. Hiertoe is in 1992 het huidige gebouw gerealiseerd. Het gebouw beschikt over een uitgebreide winkel en balie waar bezoekers met al hun Texel-vragen terecht kunnen. Jaarlijks bezoeken ruim 1,5 miljoen bezoekers onze site, verwerken wij ongeveer 25.000 telefoontjes, realiseren wij meer dan 20.000 boekingen voor Texel en bezoeken rond de 70.000 gasten onze winkel.

Missie van VVV Texel: "Het mogelijk maken van mooie ontmoetingen tussen gasten en gastheren (m/v) op Texel."

Locatie

Deel via social media