Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: dinsdag 19 januari 2021
Snel naar:

Skicentrum Hoofddorp

Contactgegevens

Skicentrum Hoofddorp
Arnolduspark 10
2132 CR Hoofddorp
(023) 563 47 46
Skicentrum Hoofddorp al meer dan 30 jaar een begrip in de Haarlemmermeer.

Skicentrum Hoofddorp, toen de “Meerberg”, is in 1978 gestart. Een unieke opening waar echt duizenden mensen kwamen kijken. Op de randweg stonden mensen stil om te kijken. Een spektakel op zich. Grootheden uit die tijd zoals Rosi Mittermaier (slalom kampioene), Peter Lindecke (freestyle Kampioen) en een heuse Tiroler band werden even overgevlogen.

Gedurende de 34 jaar dat Skicentrum is geopend hebben duizenden mensen de basis gelegd voor vele jaren wintersportplezier. Franz Klammer, de Oostenrijkse afdaling kampioen, Phil Mahre de Amerikaanse slalomspecialist. Het wedstrijdteam mocht zich met de laatst genoemde kampioen meten in een parallelslalom. Uit het wedstrijdteam van het Skicentrum zijn vele kampioenen geboren en heel veel topskiërs en leraren die zich met onze buitenlandse collega's kunnen meten. Vele skikampioenen hebben de piste bij het 5- en 10-jarig bestaan met een bezoek vereerd. Deze jubilea werden gevierd met prachtige demonstraties. Alle klanten hebben bijgedragen aan de groei van Skicentrum Hoofddorp.

Vanaf 1979 zijn er ook altijd reizen georganiseerd en ook nu organiseren we verschillende reizen: voor ieder wat wils. Voor de fanaten, voor de verre reizigers en voor de familie waar kinderen en ouders samen kunnen genieten. Wat is er leuker en mooier dan in je eigen taal om de hoek van de deur kennis te maken met skiën en snowboarden en dan met je eigen leraar op vakantie. Het genot ervaren van het kunnen verplaatsen op ski’s of snowboard. Het plezier en vrije gevoel ervaren om van een mooie helling naar beneden te suizen en te genieten van die prachtige witte bergen met een zonnetje op je bolletje.

Het heeft even geduurd voordat het skiën op een borstelbaan doorbrak om je daar voor te bereiden voor je komende wintersport. Later kwamen de binnenbanen en ook hier is het Skicentrum op in gesprongen. De combi van beide is top. Ervaring leert dat de borstelbaan voor beginnende skiërs en snowboarders het beste leerresultaat geeft. Ben je eenmaal gevorderd dan kun je een keus maken maar de combi blijft top. Buiten het voorwaartse gevoel, verschillende hellingshoeken tot extreem steil/ buckelen en hoe een lift te gebruiken. Binnen het inslijpen van je bewegingen en jezelf kunnen zien, dus corrigeren.

Het resultaat is er naar want we zien nu al de 4e generatie van gezinnen met blijde gezichten bij ons komen om ze het skiën en snowboarden bij te brengen. 34 jaar, een brok ervaring!