Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: zondag 23 januari 2022
Snel naar:

Fietsroutes

In Haarlemmermeer is het heerlijk fietsen door het afwisselende landschap en langs bijzondere monumenten.

Langs monumenten Haarlemmermeer (1 uur)

De fietstocht voert langs de geniedijk, de Kruisweg en het Polderhuis. Dit gebouw van Hoogheemraadschap Rijnland heeft een rijke historie. Via Schipholweg eindigt de tocht bij gemaal Lijnden. De start is bij het Historisch Museum Haarlemmermeer. De tocht duurt ca 1 uur, is voor alle leeftijden en is gratis.
De route is verkrijgbaar bij het Historisch Museum Haarlemmermeer

Fietsroute Groene As (vanaf 30 km)

De Groene AS verbindt grote en kleine natuurgebieden tussen Amstelland en Spaarnwoude met elkaar. Het is een ecologische zone, maar ook een recreatieve verbinding. U kunt een fietsroute van 30 km, 50 km of een Slotervaart-fietsroute rijden. De drie fietsroutes laten de Groene AS en de regio Amsterdam op de meest groene en natuurrijke manier zijn.
Download de route

Haarlemmermeer fortenfietsroute (35 km)

De route laat het contrast zien tussen landschappelijk gebied en de verstedelijking. U komt langs Fort bij Vijfhuizen (kunstfort), Fort bij Aalsmeer (met o.a. het Crash Museum en Expositieruimte de Kazemat) en Fort bij Hoofddorp. Tip: De ANWB Fietsgids Stelling van Amsterdam neemt de lezer mee langs alle bezienswaardigheden en laat beleven hoe de vijand in vroegere tijden buiten Amsterdam werd gehouden.
Download de route

Ronde van Schiphol

De Ronde van Schiphol is een uitstekende manier om de luchthaven eens niet vanuit de lucht of auto te zien, maar vanaf de fiets. Tijdens de route ziet u natuurlijk vliegtuigen komen en gaan en komt u langs de echte spottersplaatsen. Maar ook de natuurliefhebber kan genieten. De route is niet bewegwijzerd.
Download de route

Archimeer

Stel uw eigen fietsroute samen langs de bijzondere architectuur van Haarlemmermeer. Op de website vindt u achtergrondinformatie zoals foto's, bouwkundige informatie en bijzonderheden over de verschillende gebouwen.
Website

Aqua constructa

Deze fietstocht voert langs bestaande en verdwenen bruggen, gemalen, aquaducten, sluizen en ponten. De fietsroute bestaat uit een kaarten met punten aan de hand waarvan u zelf uw eigen fietsroute kunt samenstellen.
De route is verkrijgbaar bij het Historisch Museum Haarlemmermeer

Fietsroutenetwerk Stadsregio Amsterdam

Dit fietsroutenetwerk beslaat een groot gebied tussen Alkmaar-Zuid in het noorden, via de kust/bollenstreek in het westen tot en met Hilversum, Bussum en een groot deel van Almere-Stad in het oosten. Haarlemmermeer ligt ook binnen dit gebied. Met goede knooppuntbewegwijzering wordt het maken van recreatieve fietstochten extra aantrekkelijk.
Website

Deel via social media