Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: dinsdag 17 mei 2022
Snel naar:

Wandelroutes

Met de vele natuurgebieden, boerenwandelpaden en themapaden valt er al wandelend genoeg te ontdekken en te zien.

Meerboerenpaden (vanaf 2,5 km)

Twee mooie en interessante boerenwandelpaden: De Elisabethroute (4,3 kilometer) en Het Kroonpad (2,5 kilometer). U wandelt langs en tussen de gewassen over paden van gras.
Download de route

Heimanshofpad

De heemtuin de Heimanshof is een oase van rust en biodiversiteit midden in Hoofddorp. U vind hier bijna alle landschapjes van Nederland met bijbehorende flora en fauna plus een kruidentuin, imkerij, insectenhotels, akkergewassen, een tropische, mediterrane en woestijnkas en nog veel meer. Elke 14 dagen kunt u hier een andere themawandeling maken.
Website

Insectenpad

Maak kennis met de meest voorkomende en herkenbare insectengroepen, zoals (dag)vlinders, libellen, bijen en hommels, sprinkhanen, zweefvliegen, vliegen, kevers en galvormende insecten. Langs de route staan 10 borden met daarop een beschrijving en foto's van de meest insecten. Een van de borden geeft aan in welke periode van het jaar welke insecten aangetroffen kunnen worden.
Download de route / website

Het Natuurpad

Aan het grote meer in het Haarlemmermeerse Bos aan de kant van der Geniedijk ligt een bijzonder stukje groen: het Natuurpad. Het bestaat uit 3 delen: het speelbos met touwladders door de bomen en veel andere verrassingen, het ontdekbos met veel wilde planten en paddenstoelen en het moeras met een vlonder om er doorheen te lopen. Je kunt er orchideeen en ringslangen zien. De ingangen zijn aangegeven met borden.

Orchideeënroute

Op de bijzondere grond van Hoofddorp komen verrassend veel soorten orchideeën voor. Er zijn er zoveel, dat een route om ze te bezichtigen kon worden uitgezet. De orchideeën bloeien in mei en juni. De Orchideeënroute wordt aangegeven door paaltjes tussen de locatie Fruittuinen (bij de burgemeester Willigenlaan) en het bedrijf OMRON aan de Wegalaan bij het bedrijventerrein Beukenhorst (Hoofddorp). Er is ook een flyer met de route verkrijgbaar bij het gemeentehuis.

Bomenwandelroute Haarlemmermeerse Bos

Dit educatieve bomenpad gaat langs maar liefst 66 verschillende soorten bomen en struiken. Het zijn zowel inheemse soorten als soorten uit andere werelddelen en zowel gewone als heel bijzondere soorten.
Download de route

Olmenhorstroute (10 km)

De Olmenhorstroute is een ANWB-wandelroute die u door een uniek stukje Haarlemmermeer voert. De route start op de Lisserdijk in Lisserbroek. U volgt de ANWB bordjes.

Deel via social media