Ga direct naar inhoud
Daar ga je van UIT
vandaag: donderdag 6 oktober 2022
Snel naar:

Recreatie

Boekje Belééf het groen

In het boekje 'Belééf het groen. Recreëren in Haarlemmermeer' vindt u een overzicht van de recreatieve groengebieden.
Bekijk het boekje

Boseilanden

Boseilanden is een afwisselend gebied met bomen, grasvelden, open water, rietzones en verhoogde dijken. Door heel Boseilanden lopen fiets-, wandel- en ruiterpaden.
Website

Geniedijk

De Geniedijk is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een 135 kilometer lange militaire verdedigingslinie die tussen 1880 en 1914 in een straal van ongeveer twintig kilometer rondom Amsterdam is aangelegd. Rond de Stelling van Amsterdam zijn diverse fietsroutes (onder andere de ANWB Fortenroute) en wandelroutes gerealiseerd.
Website

Groene Weelde

Groene Weelde is een recreatiegebied dat ligt tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen. Het is een afwisselend gebied met bossen, waterpartijen en brede waterlopen met natuuroevers. U kunt hier heerlijk fietsen, wandelen, paardrijden, spelen en vissen.
Website

Haarlemmermeerse Bos

Het recreatiegebied heeft zich ontwikkeld tot eerste regionale trekpleister voor dagjesmensen, wandelaars, trimmers, fietsers, zwemmers, surfers, hondenbezitters, ruiters en sportvissers. Er worden regelmatig evenementen gehouden.
Website / Locatie

Recreatieplas Toolenburg

Recreatieplas Toolenburg is een paradijs voor de zongenieter en de ‘ongemotoriseerde watersporter’. Hier kunt u heerlijk zwemmen, surfen en zonnen, maar ook fietsen en wandelen behoren tot de mogelijkheden.
Website

Venneperhout

In dit gebied kunt u lekker wandelen of een rondje hardlopen, maar verwacht nog geen uitbundige natuur, want het groen is nog niet 'af': dat heeft, net als alles in de natuur, tijd nodig om te groeien. De kinderen kunnen er spelen op het grote grasveld of op het speelveld met waterlabyrint en speelburcht. Verder komt er een picknickplek.
Website

Zwaansbroek

Met zo’n 16 km aan nieuwe wandel-, fiets- en ruiterpaden verbindt Zwaansbroek de Boseilanden en het Venneperhout. Het is een afwisselend groengebied met natuurlijke waterpartijen, ruig begroeide velden en speelweiden. Het jonge groen heeft nog wel wat tijd nodig om uit te groeien, maar het gebied is al zo mooi dat het zeker de moeite waard is om er eens op verkenning te gaan.
Website

Zwaanshoek Noord

Het bosgebied Zwaanshoek Noord zal de ecologische én recreatieve schakel vormen tussen de waardevolle landgoedbossen van de Binnenduinrand en de nieuw aan te leggen bosgebieden in de Haarlemmermeer.
Website